Språk :       

Om E-medborgarkonto

E-medborgarkonto är en tjänst för utgivning av elektroniska identiteter (inloggningsuppgifter). Alla system och webbtjänster kan enkelt använda sig av tjänsten i syfte att slippa egen utgivning av inloggningsuppgifter, eller för att förenkla för användarna vid inloggning. I tjänsten finns stöd för olika säkerhetslösningar och processer för utgivning.

Användare av e-medborgarkonto kan återanvända sina inloggningsuppgifter på alla webbplatser som har stöd för e-medborgarkonto. Stöd för e-medborgarkonton införs enkelt i system och webbplatser genom färdiga plugins från Svensk e-identitet eller via SAML 2.0.

Tjänsterna använder sig av flera olika tillitsnivåer. Tillit är ett mått på hur säkert det är att en inloggad användare verkligen är den som användaren utger sig för att vara. Tillitsnivåerna följer etablerade internationella riktlinjer för tillitsnivåer och de används även inom ramen för den nya Svensk e-legitimationen. Tillitsnivåer ger dig som tjänsteleverantör möjligheten att ställa krav på hur säker en inloggning ska vara. I e-medborgarkonto stöds allt från den enklaste onlineregistreringen med låg tillit till samma tillitsnivå som banker och vården använder sig av.

E-medborgarkonto är en tjänst från Svensk e-identitet AB. Svensk e-identitet tillhandahåller avancerade tjänster för inloggning, signering samt utgivning av elektroniska identiteter. Tjänsterna kännetecknas av att de är enkla att införa och använda samtidigt som de är mycket kostnadseffektiva.

Läs mer i Produktbladet

För mer information eller beställning, kontakta Svensk e-identitet via 018-481 19 00 (välj alternativ 1) eller info@e-identitet.se